Wie wij zijn?

De trotse eigenaren van Manege/Pensionstal De Trenshoeve zijn Elias, Cilia en Marieke Peetoom. Dochter Anne Peetoom is na schooltijd ook altijd in de manege te vinden. Op deze pagina stelt iedereen zich persoonlijk aan u voor.

Naast de eigenaren vindt u op deze pagina ook informatie over diegenen die lessen geven op De Trenshoeve.

Elias Peetoom

Elias Peetoom geboren in 1952 en getogen op De Trenshoeve in Berkhout.

De Trenshoeve was een melkveehouderijbedrijf en mijn opleiding was ook in de koeien. Door de aankoop van een jonge haflinger ben ik als 14 jarige in aanraking gekomen met de paardensport.

Getraind werd er op een rijbaan in Bobeldijk bij de familie Moeijes en in de winter reden we bij onze instructeur De Hoon in een schuur die niet groter was dan 15x30m.

Het paardenvirus had me stevig in de greep en daardoor ben ik me gaan bekwamen in het paardenvak met het volgen van diverse cursussen op het gebied van toiletteren, mennen en het les geven.

Als lid van De Koggenruiters werd ik al snel een van de instructeurs en vele ouders van nu hebben de rijkunst van mij geleerd.

Soms komt er iets op je weg waardoor je leven een andere wending krijgt en dat gebeurde toen mijn vader plotseling kwam te overlijden en de melkveehouderijtak werd beëindigd. Cilia en ik gingen ons toen op een bedrijfsmatige paardenhouderij richten. Dit alles in een mooie stal en alleen een buitenbak. Nu, 2011, staat er een manegebedrijf waar we heel trots op zijn en waar vele ruiters op een diervriendelijke manier de paardensport kunnen beoefenen.

Mijn taak binnen De Trenshoeve is nu controle op het reilen en zeilen van het bedrijf, verder de aankoop en het bestellen van alle hulpmiddelen en hand- en spandiensten verrichten bij de lessen.

Ook richt ik mij nu op het welzijn van de paarden in het algemeen.

Cilia Peetoom

Hallo allemaal,

Mijn naam is Cilia Peetoom. Ik ben getrouwd met Elias Peetoom (alweer ruim 30 jaar) en wat de manege betreft ben ik verantwoordelijk voor het management en de PR . Het ontwerpen van de folders en de website en de bijhouding daarvan is een onderdeel van mijn taak. Met de paarden en de stallen op zich houd ik me niet bezig. Maar ik bewaak wel het overzicht over het financiële gedeelte. Geregeld ben ik dan ook op kantoor te vinden om de zakelijke belangen te behartigen.

Ik ben er trots op hoe De Trenshoeve er na de inspanningen van een aantal jaren is uit komen te zien. Dat is niet ten koste gegaan van de gemoedelijke sfeer die wij nastreven zowel voor de vaste pensionklanten als voor de ponyruitertjes die wekelijks de manege bezoeken.

De Trenshoeve is een volwaardig bedrijf geworden en heeft als doelstelling dat mens en dier zich daar prettig voelen. Een droom die werkelijkheid is geworden.

Marieke Peetoom

Hallo allemaal,

Mijn naam is Marieke Peetoom (14-10-1987) en ik woon samen met mijn vriend Alwin in Spanbroek.

Samen met mijn ouders, Elias en Cilia, ben ik mede-vennoot van Manege De Trenshoeve.

Ik ben opgegroeid op het bedrijf, waar tot 1994 naast 6 paarden ook nog eens 70 melkkoeien stonden. Hoewel ik me er niet heel veel meer van herinner was ik gek op de koeien, maar de liefde voor de paarden zat er met de paplepel ingegoten. Helemaal toen ik op mijn vierde jaar de shetlander Polly kreeg! Daarvoor zat ik regelmatig bij mijn vader voorop het zadel, als die te lessen ging bij de vereniging op de Slagterslaan.

Toen ik een jaar of 8 was, kwam de pony Bibas in mijn leven, een welshpony, met een prachtige palomino kleur. Met haar is mijn wedstrijdcarrière begonnen. In 1999 kwam de schimmel pony Luuk op stal. Toen hij 3 jaar was, heb ik hem zelf beleerd en daarna hebben we heel veel bereikt in de wedstrijdsport. O.a. kringkampioen in de klasse M1, Regiokampioen M2 in 2003, kringkampioen en Regiokampioen Z1 in 2004, Reserve Regiokampioen in de Z2 indoor 2005 en Kring- en Regiokampioen outdoor in de Z2 in 2005.

Met het behalen van het Regiokampioenschap zijn we ook 3 keer op het Nederlands Kampioenschap in Ermelo geweest, waarvan de laatste keer het mooist was! 7e en 63,30%! Daarna is Luuk in februari 2006 naar mijn zusje Anne gegaan.

Want inmiddels had ik de grote (1.80), bruine nakomeling van Krack C, Peter C al een half jaar onder het zadel. Peter was mijn grote vriend! En we hebben ook heel veel bereikt. O.a. Mijn ORUN Niveau 2 diploma in het voorjaar van 2007. In de zomer van 2007 werden we gescout voor het Rabobank Talentenplan en hebben we een half jaar getraind bij Mieke de Kok. In januari 2008 werden we indoor Reserve Kringkampioen in de Z1.In deze periode kreeg ik ook de Jazz Nureyev van Sandra Vis te rijden. Hij werd mijn 2e paard en we hebben ook mooie successen gehaald, waaronder Reserve Kringkampioen in de Z1 in het voorjaar van 2009. In het najaar van 2008 en 2009 zijn we verder gegaan met de ORUN opleiding en hebben we Niveau 3 en uiteindelijk ook Niveau 4 behaald. Zonder mijn vriend was dit nooit gelukt! Helaas heb ik van beide paarden op noodlottige wijze afscheid moeten nemen…

Nureyev kreeg in september 2009, op de dag dat mijn Z2 debuut zou zijn een koliekaanval en is op weg naar de operatietafel overleden.

Peter ben ik september 2010 verloren, nadat hij al ruim een half jaar verschrikkelijk ziek is geweest. De oorzaak is nog steeds onbekend…

In december 2009 heb ik Golden Wonder K onder het zadel gekregen. Hij is mijn huidige wedstrijdpaard en ik hoop mooie successen met hem te gaan behalen. Hiernaast komt er nog een topper aan. Een eigen fokproduct, de merrie Cascada THB. Deze merrie komt uit de volle zus van Peter en is een nakomeling van Democraat. Ook heb ik in het najaar van 2010 een half broertje van haar gekocht. Dit is de hengst Fahrenheit THB een nakomeling van Valeron. Ik hoop hier leuke paarden aan te krijgen.

Naast het werk op stal en het trainen van mijn eigen paarden en die van anderen geef ik ook veel les, zowel privé als in groepsverband. Op de Maandagmiddag en avond, Dinsdagavond, Vrijdagochtend en Zaterdagochtend verzorg ik de Trenshoeve lessen. Op Maandagavond geef ook een jeugdles van de Berkenruiters en op Woensdagmiddag verzorg ik de Paardenklas van het Clusius College.

Kortom een druk bestaan, maar ik zou niks anders willen!

Groetjes,

Marieke

Anne Peetoom

Ik ben Anne Peetoom, de dochter van Elias en Cilia. Ik ben geboren in 1996. Momenteel volg ik de opleiding Diergezondheid & Management aan de Aeres Hogeschool Dronten. Tijdens deze opleiding krijg ik modules gericht op management, maar ook op de gezondheid van dieren. Ik woon thuis en ga bijna dagelijks met m’n Ford Ka naar Dronten.

Ik heb leren paardrijden toen ik een jaar of 4 was op onze Shetland pony Polly. Helaas is Polly in 2013 op 34-jarige leeftijd ingeslapen. Door de jaren heen heb ik verschillende manegepony’s gereden tot begin 2006. Sinds februari 2006 begon ik met het rijden op onze topper Luuk, alias Super DeLuuks of Trenshoeve’s Luuk. Met Luuk begon ik in de dressuursport te rijden en hebben wij tussen de pony’s tot en met het Z2 gestart. Na 7 jaar te hebben gestart tussen de pony’s met Luuk, zijn wij overgegaan tot het starten tussen de paarden als combinatie. Tussen de paarden hebben wij tot en met 2014 gestart, waarbij wij onder anderen op het Regiokampioenschap in het Z2 tussen de paarden hebben gereden. Ook hebben wij 3 keer in de ZZ-Licht wedstrijden gestart. Verder is Luuk een echte allround pony, die écht alles kan. Zo kan Luuk voor de wagen, beheerst hij vrijheidsdressuuroefeningen, freestyle, werk aan de hand, maar kunnen wij ook recreatieve ritjes rijden langs de weg, in het bos en op het strand. Inmiddels is Luuk met ‘pensioen’ en hoeft hij niet meer hard te werken. Wekelijks maken wij een wandeling of een buitenritje en rijden wij ook nog rustig aan in de bak.

Sinds 2014 rijd ik een tuigpaard bij, Max, ook wel Unexpected. Met Max ben ik begonnen in het L1 in 2015. In januari 2019 hebben wij onze laatste winstpunten gehaald in de Z1 en mogen wij over naar de Z2. Verder rijden Max en ik ook wekelijks in de springles en blijkt Max ook een allrounder.

Wat ik in de toekomst echt wil gaan doen, weet ik nog niet zeker. Ik wil wel graag verder gaan in het begrijpen van paarden met bijvoorbeeld probleemgedrag, maar ook mijn hobby filmen.

 

Astrid Scheewe

Hallo,
Wat leuk dat u even de tijd neemt om op de website rond te kijken.
Ik ben Astrid Scheewe en ben voor het eerst op het terrein van de familie Peetoom gekomen toen mijn ouders in Berkhout gingen wonen. Dat is nu al heel wat jaren geleden, ik geloof eind 2001. Ik zat toen nog in mijn opleidingsperiode op Deurne en deed daar de 4 jarige sport opleiding na mijn Havo hier in Hoorn. Ik kwam toen met mijn paard Oase hier te staan.
Met een Deurne diploma op zak heb ik op verschillende bedrijven gewerkt en op een daarvan mijn huidige partner leren kennen waarmee ik gelukkig samenwoon. Op dit moment geef ik op verschillende adressen les, onder andere ook op de Trenshoeve, en staat mijn paard nog steeds bij de familie Peetoom in pension. Alleen is dat nu wel een ander paard dan toen. Ze heet Wendelamunde, op stal beter bekend als Wendel. En iedereen weet dat ze een enorme knuffelkont is!
Ik hoop dat de website u nieuwsgierig maakt en dat ik u een keer mag begroeten in een van de lessen want hier rond kijken is leuk, maar in het echt toch veel gezelliger.
Met vriendelijke groet Astrid Scheewe

Roza

Ik ben Roza en ben de waakhond van De Trenshoeve.

Als puppy van 7 weken ben ik hier komen wonen. Ik ben een kruising tussen een Labrador en een Herder. Mijn oren zijn een beetje mislukt en soms ziet dat er komisch uit. In mijn jeugd was ik nog weleens stout en stal ik veel borstels, handschoenen en alles wat maar los lag uit de paardenstal en ik speelde daarmee tot het kapot was. Ook heb ik een MP3 spelertje kapot gekauwd en het waterleidinkje van de Amerikaanse koelkast. Nog nooit heb ik mijn vrouwtje zo in paniek gezien als toen!

Nu ben ik een héél brave en vooral trouwe hond. Ik let altijd heel goed op wat er allemaal gebeurt op de Trenshoeve en weet precies wie hier wel of niet thuishoort. Het liefst bewaak ik het overzicht vanuit de kantine. Daar zit ik veel op de stoel of lig op de bank en vandaaruit zie ik exact wat er buiten of wat er in de binnenbak gebeurt. Zo kan ik ook snel zien als er iemand komt die wat lekkers voor mij in zijn zak heeft.

Ik voel me helemaal thuis op de Trenshoeve en heb veel paarden als vriend. En soms als er menles is dan neem ik mijn kans waar en spring op de kar en rij dan lekker een paar rondjes mee. Dan voel ik de wind langs mijn oren suizen en dat vind ik een héérlijk gevoel.

De katten vind ik ook altijd leuk. De huiskatten, daar ben ik goede maatjes mee, maar o wee als ik in de manege een kat zie, dan komt mijn oerinstinct naar boven en jaag ik er keihard achteraan!

Maar als mijn vrouwtje aankomt mét de wandelschoenen aan, dan is voor mij het ultieme genietmoment aangebroken. Dan mag ik lekker mee het land in en als ik los mag, dan is het feest. Hazen en vogels opgelet! Het is gedaan met jullie rust. Roza komt eraan!

En zo brengt iedere nieuwe dag welweer een fijn moment. Aan het einde van de dag maak ik na het eten de restjes op. En als ik dat wil kan ik mij terugtrekken in mijn eigen hok, tot de volgende dag weer aanbreekt.

Ik kan op commando zitten en liggen en ook kruipen. Dat heb ik van Anne geleerd. Ik luister altijd heel erg goed naar mijn baasje, vrouwtje, Marieke en Anne en hoop nog lang de waakhond van de Trenshoeve te zijn.

Een poot van

Roza